Tuli Sığırı
Kökenleri Doğu Afrika’ya kadar uzanan bir sığır ırkı olan
Tuli Sığırı 1942 dönemine kadar pek fazla bakıma tabi tutulmayan, bazı
dayanıklı yönleri için beslenen bir ırktı.
1942 yılında Len HARVER isimli bir çalışan sığırların
bakımsız kalması sonucu verimsiz olduklarını gözlemler1945 yılında 3000
hektarlık bir alanda 20 Tuli Sığırı ile bir sığır işletmesi kurar.
Doğru bakım yöntemleri sayesinde işini genişleten Harver,
1950 yılında 20.000 hektarlık alanda daha fazla sığır beslemeye başlar.
1961 yılında ilk birliği kurulan ırkın hak ettiği ilgi
gittikçe artar. Özellikle doğru beslenmesi sonucu verimliliği üst sınırına
ulaşmıştır.
ABD Nebraska eyaletinde bir araştırma yapılarak Tuli ırkı
eti tescillenir ve 2.Angus olarak adlandırılmaya başlanır. Etteki mermerleşme
oranı Angus Sığır Irkı ile yakınlık göstermektedir.
Görünüm Özellikleri:
Renkleri kırmızı, sarı ve beyaz renktedir.
Yüksek döl verimi
Kolay doğum özelliği
Annelik iç güdüsü yüksek
Kaliteli karkas özelliği
Zor şartlara dayanıklıdır.
Et kalitesi yüksektir.
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon