Guernsey Sığırı

Guernsey Sığırı

Anavatanı Fransa olan bu sığır cinsi Froment Du Leon ile Norman Brindle sığır ırklarının melezleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Adını İngiltere’nin kuzeyinde bulunan Guernsey nehrinden alan bu sığır cinsi ilk olarak 1840 yılında ABD’ye götürülmüş ve 1877 yılında da ilk birliği kurulmuştur.

Günümüzde Guernsey Sığırı ilk ortaya çıktığı ırktan biraz farklı bir yapıya kavuşmuştur. Bunun sebebi olarak ise genellikle bölgelerde sığır ırkına verilen suni yemler ve bölgesel değişimler olarak gösterilmektedir.

Görünüm Özellikleri:
* Rengi krem ve kahverengidir.
* Düzgün meme yapısına sahiptir.
* Uzun ömürlüdür.
* Kolay doğum özelliğindedir.
* Hastalıklara dayanıklı bir ırktır.
* Merada otlama kabiliyeti çok iyidir.
* Sütü yoğun yağlıdır.

Verim Özellikleri:
* Canlı ağırlık: Erkek: 600 -700 kg ; Dişi: 450 – 500 kg
* Süt verimi: 6.300 – 6.650 Lt/Laktasyon
* Yağ oranı: % 5
* Protein oranı: % 3.7
* Sütünde yüksek miktarda Beta Karoten içerir.
* Diğer bazı ırklara göre kg başına %20 -30 daha az yem tüketir.







Previous
Next Post »