Maine Anjou Sığırı
Fransa’da bulunan Anjou bölgesinden adını alan bir sığır
ırkı olan Maine Anjou Sığırı erkeklerinden et üretimi için, dişilerinden ise
süt üretimi için kullanılan bir ırktır.
1839 yılında Fransa’da bulunan yerli ırk Manchelle ile
Durham adı verilen iki ırkın melezleştirilmesi sonucu elde edilen bir sığır
cinsidir.
Manchella yüksek süt verimine, Durham ise et konusunda
yüksek bir kaliteye sahip olması sebebiyle ortaya çıkan melez sığır ırkı da iki
özelliği birlikte göstermektedir.
1908 yılında ilk birliği kurulan sığır ırkı kısa sürede
ülkenin en beğenilen hayvanı halini almıştır.
1969 yılında Kanada tarafından ithal edilen sığır daha sonra
birçok ülkeye gönderilmiştir.
Görünüm Özellikleri:
Renkler kırımızı – beyaz alacalıdır. Nadiren siyahları da
bulunur.
Erkek ve dişileri boynuzludur.
İri yapılıdırlar.
Uzun ömürlüdürler.
Çok sakin ve uysal yapılı.
Buzağıları hızlı gelişme özelliğine sahip.
Yüksek döl verimi
Buzağıları ufak doğarlar.
Genelde ikiz doğum yaparlar.
Verim Özellikleri:
Cidago yüksekliği: Erkek: 150 – 153 cm ; Dişi: 140 – 144 cm
Canlı ağırlıkları: Erkek: 1200 – 1400 kg ; Dişi: 700 –
900 kg
Canlı ağırlık artışı: Erkek: 1200 gr/gün ; Dişi: 1000 gr/gün
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon